Ostatak toplih ljetnih dana koji su pred nama možemo iskoristiti za uživanje u najboljim ljetnim slasticama. Kad kažemo „ljetnim“, naravno da ne mislimo na to da ih ne možemo pripremati i jesti tijekom čitave godine, već samo želimo reći da su zahvaljujući svojim sastojcima savršeni upravo za ovo godišnje doba. Jedna s takvim sastojcima je mileram torta, koju krasi savršena osvježavajuća krema te voće. Ako se pripremate za neki rođendan, godišnjicu, proslavu ili samo želite zasladiti vikend, godišnji ili pak radni tjedan, posegnite za receptom!
Mileram torta upotpunjava svaku proslavu
Ova mileram torta jedna je od Natašinih slastica, a osvojit će vas mekanim i ukusnim tijestom i osvježavajućim ukusom.
Sastojci za tijesto:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g margarina ili maslaca
- 1 jaje
Sastojci za punjenje:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Ostalo:
- voće po želji (u ovom receptu 500 g zamrznutog šumskog voća)
- 1 kupovni preljev za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- neka voćkica za dekoraciju sa šlagom, po želji
Pročitajte više: Neodoljiva lagana torta od jagoda
Kako torta ne bi pucala, pripremajte ju i režite bez žurbe!
Priprema:
1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo te šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje. Sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili, kako dno, tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Odrežite višak koji bude virio iznad obruča.
4. Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
6. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
8. Možete odmah i složiti željeno voće, recimo zamrznuto miješano voće.
9. Stavite sve zajedno peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte. Stavite u frižider.
11. Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa većom špahtlom ili nečim drugim što imate, da što više i bolje zahvati dno torte.
Foto: YouTube screenshot Natašine slastice