Ovaj automobil vozi nas do zelenije budućnosti. Našim ženama se itekako svidio

Zemlju nismo naslijedili od predaka, već smo je posudili od potomaka. Iz dana u dan sve više ljudi diljem svijeta prepoznaje važnost ovog citata. Važnost održivosti prepoznaje i Bosna i Hercegovina pa smo se prošlog tjedna okupili na Bjelašnici na drugoj po redu Konferenciji za žene u održivosti. Između ostalog, imali smo priliku upoznati se s najnovijim dostignućima u svijetu automobilske industrije, a pažnju nam je ukrao predivni automobil Volkswagen ID.5. Svidio se i našim ženama koje „žive održivost“ i itekako cijene ovakve automobile, a znamo i zašto. Uživali smo u vožnji po vijugavim cestama Bjelašnice!

Volkswagen ID.5

Što voze žene koje brinu o održivosti?

Automobilska industrija sve se više okreće prema održivim rješenjima. Iznimno je važno prepoznati ulogu žena u toj tranziciji – ne samo kao vozačica i korisnica novih tehnologija, već i kao liderica koje oblikuju budućnost mobilnosti. Volkswagen ID.5 na našem je događaju bio pravi primjer kako inovativni dizajn i održivi principi mogu zajedno stvarati ekološki prihvatljivija prijevozna rješenja.

Volkswagen ID.5

Kod ovog automobila i održive električne performanse izgledaju elegantno: Impresivan vanjski dizajn novog modela ID.5 oduševljava svojim elegantnim oblikom, krovom crne boje i elementima dizajna srebrne boje koji će na sebe privući brojne poglede. Opcionalni 21″ aluminijumski točkovi savršenog oblika zaokružuju moderan stil. Atletski dizajn ovog coupéa naglašen je istaknutim stražnjim spojlerom. S amblemima ID. na bočnim stranama i na stražnjem dijelu vozila jasno ga možete raspoznati kao revolucionara inovativne električne mobilnosti.

Novi ID.5 predstavlja savršen spoj SUV-a i coupéa, a kombinira snažne električne performanse s elegantnim dizajnom. Opremljen mogućnošću wireless nadogradnji, spreman je redefinirati električnu mobilnost. Izvrsna aerodinamika i velika baterija osiguravaju dug doseg s jednim punjenjem, dok inteligentan menadžment punjenja olakšava svakodnevnu upotrebu.


Pročitajte više: Jučer je Bjelašnica bila centar razmjene znanja i iskustva iz održivosti


Volkswagen ID.5 možete puniti kod kuće

Za komforno punjenje kod kuće, opcionalni ID. Charger s 11 kW omogućava brzo i efikasno punjenje „iz udobnosti doma“. Energetska učinkovitost dodatno se optimizira uz primjenu fotonaponskog sistema na krovu i vremenski upravljano punjenje. Javne stanice za brzo DC punjenje omogućuju da značajno povećate doseg za samo 30 minuta.

Kad su u pitanju automobili, poslovnim i/ili obiteljskim ženama veoma je važna i prostranost. Inteligentno i prostrano oblikovani koncept otvorenog prostora u unutrašnjosti Volkswagena ID.5 pruža veću slobodu i slobodan prostor za ono što vam je važno. Usprkos padajućoj liniji krova coupéa, novi ID.5 nudi veliku unutrašnju visinu vozila i na stražnjim mjestima za sjedenje. Tako se u modelu ID.5 može udobno voziti do 5 osoba.

Volkswagen ID.5

I ono najvažnije – nema poznatog nam „guranja“ kako bi se zatvorila vrata od prtljažnika! Zahvaljujući njegovom velikom kapacitetu, ostat će dovoljno slobodnog prostora za prtljagu.

S opcionalno dostupnim sistemom „Travel Assist sa zbirnim podacima“ u vozilu imate izrazito korisnu podršku za vožnju. Može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu, što je od velike pomoći prilikom vožnje autocestom tijekom duljih poslovnih putovanja.

Ovaj automobil ne samo da simbolizira tehnološki napredak u održivosti, već i jača ulogu žena u oblikovanju ekološki odgovornije budućnosti. Njegova inovativnost i prilagodljivost pokazuju kako održiva mobilnost može biti elegantna, funkcionalna i dostupna svima.

Volkswagen ID.5

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

mastercard pogodnosti utorkom

Kupuj utorkom online kod odabranih trgovaca i osjeti pogodnosti

Korisnici Mastercard kartica imaju priliku ove jeseni otkriti svijet neprocjenjivih mogućnosti i ostvariti povrat novca do kraja novembra. Svakog utorka u periodu od 1....