Frizerka upozorila: Ako ovo stalno radite s četkom mogli biste ostati bez kose

Profesionalna frizerka naglasila je da mnogi ljudi zapravo ne znaju pravilno brinuti o svojoj četki za kosu, koja je vjerojatno najvažniji alat u rutini njege kose. Margot Thorne preporučuje pranje četke barem jednom tjedno, posebno za one s prirodno kovrčavom ili tankom kosom, piše Express.

Kako pravilno očistiti četku za kosu?

Ako dugo niste očistili četku za kosu, vjerojatno niste jedini, ali najbolje je započeti s dubinskim čišćenjem u četiri koraka. Prvo, uklonite višak kose zapetljane u čekinjama, a zatim natopite četku u toploj vodi s blagim sapunom ili bijelim octom. To će ukloniti ostatke proizvoda, ulja i masnoće koje je pokupila s vaše kose.

Nakon što se četka malo namoči, izvadite je i četkicom za zube očistite prostor između čekinja kako biste dodatno uklonili tvrdokorne ostatke proizvoda i prljavštine. Kada je četka potpuno čista, temeljito je osušite prije ponovne upotrebe. Za redovito održavanje možete koristiti svoj uobičajeni šampon i prati četku jednom tjedno.


Pročitajte više: Rijetka i slaba kosa sklona ispadanju? Evo rješenja u par koraka


Provjerite četke u salonu

Frizerka je također savjetovala ljudima da obrate pažnju u salonu i osiguraju da se četke peru između svakog klijenta. Upozorila je da mnogi nisu svjesni potrebe čišćenja svojih četki za kosu, što može dovesti do brojnih problema. Nakupljanje prljavštine, proizvoda i ulja kada se ne čisti četka, može ostaviti kosu masnom, piše Net.hr.

U ozbiljnijim slučajevima, prljave četke za kosu mogu dovesti do bakterijskih infekcija, osobito ako na vlasištu postoje mikro-ogrebotine ili abrazije uzrokovane alatima za kosu.
Upozorila je: “Ako se ne tretira, to može uzrokovati gubitak kose”.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

kako uštedjeti

Želite ipak nešto i uštedjeti? Evo 6 načina kako to izvesti

Rastuće cijene namirnica stavljaju mnoge obitelji pod financijski pritisak. Mnogi koji su nekad trošili 50 funti (60 eura) tjedno na osnovne namirnice sada se...
važnost učenja u poslovanju

Neznanje je blagostanje