Ukusne, mekane i sočne palačinke zahtijevaju dobar recept, odnosno dodatak nekih tajnih sastojaka već klasičnom receptu – brašno, jaja, sol/šećer i mlijeko. Kako bi svaki put ispale savršene, u smjesu treba dodati malo sode bikarbone.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml mlijeka
- 250 ml vode
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 2 žlice ulja
- Ulje za premazivanje tavice
Pročitajte više: Recept za najbolje američke palačinke
Priprema:
- Pomiješajte sve tekuće sastojke pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite da nema grudica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promiješajte, prenosi Krstarica.
- Zagrijte tavu za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite ih jednu na drugu u posudu, a zatim ih poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
- Palačinke punite slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenosi N1.
Foto: Canva