Treba li ispirati posuđe prije stavljanja u perilicu? Ovo su savjeti za korištenje perilice

Stručnjak za čišćenje podijelio je savjete o tome što se smije i što se ne smije raditi pri korištenju perilice posuđa.

Perilica posuđa – savjeti za korištenje

David Palmer, viši stručnjak za kućanske aparate u tvrtki LG Electronics za početak je razbio uobičajeni mit o ispiranju posuđa: “Iako je struganje komadića hrane važno, ne morate ispirati posuđe prije nego što ga stavite u perilicu jer to često čini sapun manje učinkovitim”, prenosi Mirror.

Također je upozorio da ne pretrpavate perilicu, savjetujući: “Ako stavite previše posuđa u perilicu, neki će predmeti blokirati druge. Ostavite dovoljno prostora za učinkovito čišćenje.”

“Nema dobrog ili krivog kada je u pitanju slaganje. Organizacija je korisna prilikom pražnjenja, međutim, ako sortirate svoje žlice zajedno, vjerojatno će se ugnijezditi jedna u drugu i neće se očistiti.”

Također, korištenje previše deterdženta može biti štetno jer “košta i može izgrebati posuđe ili rezultirati zamućenjem stakala ili vidljivim mrljama.”

Palmer je predložio i stavljanje zdjele pune octa na gornju policu. Navodi kako će poslužiti kao sredstvo za ispiranje koje će biti efektivno u borbi protiv mrlja od vode, prenosi N1.


Pročitajte više: Kako napraviti najmoćnije sredstvo za čišćenje? Trebate 2 sastojka iz kuhinje


Sušenje posuđa

Sredstvo za ispiranje, prema Palmeru, odlična je ideja jer pomaže pri sušenju posuđa. Rekao je: “Korisno je ako preskačete ciklus grijanja kako biste uštedjeli energiju ili ako je vaše posuđe još uvijek mokro kada ciklus završi.”

Čišćenje vaše perilice posuđa također je ključno jer “tijekom vremena često skupljaju ostatke hrane, ostatke sapuna i smeće koje treba obrisati.” Ako razmišljate o pokretanju perilice posuđa kada nije puna, Palmer savjetuje da to ne radite, navodeći zabrinutost za okoliš.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

utjecaj mirisa na život

Kako mirisi utječu na naš život i raspoloženje?

Jeste li znali da je čulo mirisa 10.000 puta osjetljivije od bilo kojeg drugog ljudskog čula? To je zato što senzorni receptori u gornjem...